ניחוחות שבת עם מירי זורגר • ד אדר ב תשע"ד

מירי זורגר No Comments on ניחוחות שבת עם מירי זורגר • ד אדר ב תשע"ד
17:38
26.04.24
אבי יעקב No Comments on בחזור הביתה: השר בן גביר נפצע בהתהפכות רכבו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

מדי שבוע אנו מעלים את המתכונים שהגישה מירי זורגר בתוכנית ניחוחות שבת עם מירי זורגר ויעל איבר.

והשבוע מתכונים לדניס אפוי, צלי כתף אפוי, מוס פסיפלורה, קרעפלך בשר וכרוב ממולא.

בתיאבון.

דניס אפוי

מצרכים
6 דניס שלמים מנוקים

למרינדה
1/3 כוס שמן
1/3 כוס רוטב סויה
5 שיני שום כתושות
5-6 כפות פטרוזיליה
1/2 כוס יין לבן
מלח פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה
את המרינדה מערבבים בקערה
לוקחים דג מניחים על ניר כסף שגודלו פי 2 מגודל הדג
מברישים את הדג במרינדה בנדיבות מבפנים ובחוץ ועוטפים את הדג היטב
עושים כך עם שאר הדגים
מנחים את הדגים בתנור שחומם מראש ל200 מעלות ואופים כ 40 ד'
מגישים עם פתח בניר הכסף ליציאת האדים

 

צלי כתף אפוי

מצרכים
1 נתח כתף במשקל של כ 1 1/2

לתיבול
4-5 שיני שום כתושות
3 בצלים פרוסים
1 כוס שמן
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
1 כף פפריקה מעושנת
1 כף פפריקנ מתוקה
1 כף תבלין לשקשוקה
2-3 עלי דפנה

אופן ההכנה
מערבבים היטב את מצרכי המשרה וטובלים את הנתח במשרה ומסובבים לכל הכוונים
משרים ללילה מכוסה ומחליפים צד כל כמה שעות
מחממים תנור ל 160 מעלות ואופים מכוסה 3 שעות

נועצים סכין בנתח אם הסכין ננעצת בקלות ולא יוצא דם הנתח מוכן
לצנן ולפרוס
לצמצם את הרוטב לחצי במחבת ולהגיש ח

 

מוס פסיפלורה

מצרכים
500 מ"ל קצפת צימחית
200 מ"ל מחית פסיפלורה
1 שקית אינסטנט וניל
1/3 כוס ליקר בננות

לבסיס
200 גר' עוגיות וניל מפוררות

אופן ההכנה
בקערת המקסר שימי את המצרכים וערבבי עד למרקם יוגורט
טעמי ותקני תיבול
בכלי קינוח אישיים שימי כף פירורים מעל זלפי את מוס הפסיפלורה
קשטי והגישי

 

קרעפלעך בשר

מצרכים לבצק

2 כוסות מים
100 גר' מרגרינה
1 כפית מלח
4 כוסות קמח
4 חלמונים

מלית
300 גר' חזה עוף טחון
2 בצלים קצוצים מטוגנים עד להשחמה
מלח
פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה

הכנת הבצק
בסיר יש לשים את המים המרגרינה והמלח ולהביא לרתיחה
להעביר את הבצק לקערת המקסר ולהוסיף את החלמונים לאט לאט עד לקבלת בצק רך ואחיד

הכנת המלית
ערבבי את המצרכים טעמי ותקני תיבול

הרכבת המנה
רדדי את הבצק לעלה דק וקרצי עגולים בקוטר 7 ס"
את המלית העבירי לשקית זילוף וזלפי מלית במרכז העיגול סיגרי וחצי עיגול
חממי בסיר מים עם מלח ובשלי את הקרפלעך בכל פעם 8-10 קרעפלעך עד שהם צפים
הוציאי והניחי במסננת שטפי והעבירי לכלי יבש
הכיני כך את כולם
שמני את הקרעפלך למניעת הדבקות

 

כרוב ממולא

מצרכים

500 גר' חזה עוף טחון + 500 גר' הודו אדום טחון
1.5 כוס אורז לפני בישול (מבושל ב – 3 כוסות מים)
2 רסק עגבניות
2 בצלים קצוצים ומטוגנים עד להשחמה
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
6 כפיות סוכר
1/3 כוס שמן

למילוי
2 כרובים קפואים ליומים מופשרים לילה בטמפרטורת החדר

לרוטב
1/3 כוס שמון
4 מיכלים רסק עגבניות
מלח
פפריקה מתוקה
פפריקה מעושנת
פלפל שחור גרוס טרי
6 כפיות סוכר

אופן ההכנה
את מצרכי המלית מערבבים היטב טועמים ומתקנים תיבול
הפרדת העלים
חותכים ומוציאים את גזע הכרוב ומפרידים לעלים
ממלאים את העלים

הכנת הרוטב
מביאים לרתיחה את הרסק השמן והמים
מתבלים ומתקנים תיבול
מוסיפים את הכרוב ומבשלים כ 3 שעות
מגישים עם פירה תפוחי אדמה



0 תגובות